perjantai 1. tammikuuta 2016

Vadelmainen suklaakakku

Vadelmainen suklaakakku

Uuden Vuoden kunniaksi teki mieli leipoa jotain hyvää. Ohjeeksi valikoitui tällä kertaa Vadelmainen suklaakakku salaisen leivontaystäväni lähettämistä ohjeista. Ohjeessa minua kiehtoi jauhottomuus eli kakku on sellaisenaan gluteeniton ja pienin muutoksin siitä tulisi myös laktoositon, jolloin se sopii tarjottavaksi melkein kaikille.

Itse käytin kakkuun ohjeesta poiketen vain 0,5 dl sokeria ja korvasin pistaasipähkinät saksanpähkinöillä. Ja kun kyseessä on suklaakakku, niin luonnollisestikin tarjoilin sen kermavaahdon kanssa :) Kakku oli erittäin suklainen, vadelmien kirpeus antoi siihen mukavasti potkua ja pähkinöistä tuli hieman purtavaa. Koristeena käytetyn valkosuklaan sen sijaan voisi hyvin jättää pois. Kun vielä huomioi, että kakku on sen verran tuhtia, että pienikin pala riittää kahville kaveriksi, niin tämä ohje saa minulta korkeat pisteet, tätä tulee varmasti tehtyä toistekin.

Tämän kakun myötä haluan toivottaa teille kaikille onnellista ja maukasta alkanutta vuotta!



Vadelmainen suklaakakku

2 dl pakastevadelmia
200 g tummaa suklaata
125 g voita
3 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl mantelijauhoja
Koristeluun:
1 dl pistaasipähkinöitä
50 g valkoista suklaata

Sulata vadelmat, ota niistä irtoava mehu talteen.
Sulata suklaa ja voi miedolla lämmöllä kattilassa.
Sekoita sokeri ja mantelijauhot munien joukkoon.
Lisää vadelmat ja munaseos suklaaseokseen.
Voitele halkaisijaltaan noin 18 cm vuoka ja kaada taikina vuokaan. (Irtopohjavuoka on kätevä, vuoan pohjalle voi laittaa leivinpaperin, niin kakku on helppo siirtää pois vuoasta.)
Paista kakkua 30-40 minuuttia 180 asteisessa uunissa. Huomioi, että kakun tulee jäädä keskeltä kosteaksi.
Valuta vadelmista talteen ottamasi mehu kakun päälle ja koristele kakku murskatuilla pähkinöillä ja sulatetulla valkosuklaalla.

 

6 kommenttia:

  1. Moi.
    Kakku näyttää erittäin syötävältä,sopis mullekin,ja Hyvää Uutta Vuotta sinnekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kakku on erittäin syötävää ja mikä parasta, se säilyy hyvin jääkaapissa muutaman päivän (jos joku ei vaan syö sitä)

      Poista
  2. Nam nam, hyvältä näyttää! Ilmoittele jos olet tulossa tänne päin lähiaikoina. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ilmoittelen, on vähän auki suunnitelmat vielä

      Poista
  3. Kaunis ja herkullisen näköinen kakku :P Itse katselin lehteä eilen missä tuo ohje oli ja teki mieli tehdä/maistaa mutta taidan miettiä myöhemmin.

    Mitäs sinulta jäi joululta yli? Mietiskelen pakettia ja apua vähän siihen ;D

    T:SLY:si

    ps. Ihanaa alkanutta Uutta Vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Suosittelen kyllä tuota kakkua, jos makeanhammasta kolottaa :D Joulusta ei kyllä kovin paljoa mitään ylimääräistä jäänyt, loput kinkusta sujahti hernekeittoon ja muutenkin olen yrittänyt tyhjätä jääkaappia tehokkaasti. Pipareita olis vielä ja jotain suklaakonvehteja (suklaalevy on aika helppo käyttää johonkin leipomukseen, mutta entäs tuollaiset täytekonvehdit?)

      Poista