lauantai 13. helmikuuta 2016

Ystävänpäiväkakku

Ilmoittauduin salaisen leivontaystävän kierrokselle 34 ja vähän toivoin, että sieltä olisi tullut jotain ideoita ystävänpäivän varalle. Pakettia ei kuitenkaan ole vielä kuulunut, joten piti keksiä varasuunnitelma. Kysyin siis Mieheltä suoraan, mitä hän haluaisi. Vastaus oli: "Tiikerikakku on aina hyvää". Keittokirjahyllystä löytyi Ulla Svenskin toimittama kirja "Pipareista pitsikakkuun", joten päätin kokeilla siinä olevaa tiikerikakun ohjetta.

Sydänystävän tiikerikakku
Tiikerikakku

250 g voita
2,5 dl sokeria
5 kananmunaa
4,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
2 rkl vaniljasokeria
0,5 dl kermaa
100g suklaata
3 rkl kaakaojauhetta

Voitele ja jauhota rengasvuoka.
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää kananmunat yksitellen, voimakkaasti vatkaten.
Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin. Lisää jauhoseos vuorotellen kerman kanssa voi-sokeri-munaseokseen.
Jaa taikina kahteen osaan. Lisää kaakaojauhe ja rouhittu suklaa toiseen osaan.
 Laita vaaleaa ja tummaa taikinaa vuorotellen vuokaan.
Paista kakkua uunin alaosassa 175 asteessa 45-60 minuuttia.

Itse käytin kakkuun kerman tilalla maitoa ja suklaana tummaa suklaata. Kakun tummista osista tuli todella suklaisia, joten ehkä maitosuklaa olisi voinut olla ihan hyvä vaihtoehto. Koristelin vielä kakun ystävänpäivän kunniaksi sulatetulla valkosuklaalla.

Hyvää ystävänpäivää teille kaikille ihanat lukijani!


1 kommentti:

  1. Hei.
    5 munan kakku on jo aika iso,hyvin on kohonnut,komea kakku.Hyvää Ystävänpäivää sinnekin.

    VastaaPoista