keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Savulohipiiraat



Salaisen leivontaystäväni toukokuun paketin mukana tuli savulohipiiraiden ohje. Päätin heti, että sitä kokeilen. Viime aikoina on vaan aika ollut kortilla, tuntuu, että vuorokaudessa on ihan liian vähän tunteja (eikä vähiten koiranpentujen takia), enkä valitettavasti ehtinyt leipomaan aiemmin.

Ohje oli loppujen lopuksi varsin nopea toteuttaa ja lopputulos erittäin maukas. Näitä voisi tehdä kesäpiknikille, kahvipöydän suolaiseksi, kevyeksi lounaaksi salaatin kanssa tai vaikka iltateelle :)


Savulohipiiraat
12 kpl

Pohja:
150 g voita
3,5 dl vehnäjauhoja
1 dl emmental-juustoraastetta
1/2 dl kylmää vettä

Täyte:
250 g lämminsavulohta
1/2 sipuli (tai pala purjoa)
tilliä maun mukaan
ripaus sitruunapippuria
(suolaa)

Päälle:
2 dl ruokakermaa
1 kananmuna

Nypi pohjan ainekset sekaisin. (Tai laita yleiskoneen kulhoon ja sekoita leikkuuterällä.)
Lisää vesi vähitellen, vähempikin voi riittää. Taikinasta ei saa tulla "löllöä".
Jaa taikina 12 palaan ja painele palat esim. voideltuun alumiiniseen muffinivuokaan.

Sekoita täytteen ainekset ja jaa täyte pohjien päälle.
Savulohta kannattaa maistaa ja tarvittaessa lisätä suolaa, jos sitä ei ole
kalassa riittävästi.

Sekoita muna ja kerma ja lisää täytteen päälle muffinivuokaan.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15-20 minuuttia.

(Piiraat saa kätevästi pois muffinivuoasta, kun antaa niiden jäähtyä ensin, laittaa sitten esim. leikkuulaudan vuoan päälle ja kääntää ylösalaisin. Näin piiraat eivät mene rikki.)

 

4 kommenttia:

  1. Ihania, pieniä...näitä aion kokeilla myös! Hyvä vinkki ohje, ehjää on mukavampi syödä Ü
    Terkuin n-h
    http://originaalisly.vuodatus.net

    VastaaPoista
  2. Hei.

    Noita pitää heti kokeilla,näyttävät herkullisilta.

    VastaaPoista
  3. Voisikohan näitä olla tuossa juhannuksen tiimoilla? Nälkä tuli...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mikä ettei. Sulla on varmaan metallinen muffinipelti?

      Poista