keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Joulukalenterin luukku numero 14: joulusinappi


Salainen leivontaystäväni lähetti minulle marraskuussa joulusinapin ohjeen ja päätin jo silloin, että tätä ohjetta haluan kokeilla. Sinapista tuli juuri minun makuuni sopivaa, melko makeaa ja hieman väkevää, ei liian erilaista perussinappiin verrattuna, mutta kuitenkin tässä on jotain erityistä. Pienet sinappipurkit sopivat hyvin joululahjaksi tai tuliaisiksi, ja tämä sinappi on mainio kaveri joulukinkulle.


Joulusinappi

 2 dl sinappijauhetta
2 dl kermaa
2 dl hienoa sokeria (tai hunajaa)
2 kananmunaa
1 rkl rypsiöljyä
1/2 dl omenaviinietikkaa
1 tl suolaa
1/2 dl konjakkia
1/2 dl vahvaa kahvia
1-2 rkl tummaa maizenaa

Sekoita kaikki ainekset keskenään paksupohjaisessa kattilassa.
Kuumenna hiljalleen kiehuvaksi sekoittaen samalla koko ajan.
Anna kiehua pari minuuttia (jatka sekoittamista), seos sakenee tänä aikana.
Anna jäähtyä hieman ja purkita pieniin purkkeihin.

Yhdellä ruokalusikallisella maizenaa saat melko löysän sinapin, kahdella tulee jo varsin paksua sinappia. Huomioi, että sinappi sakenee vielä jäähtyessään huomattavasti. Sinappi on parhaimmillaan, kun sen antaa tekeytyä jonkin aikaa ja se säilyy (jääkaapissa!) pari kuukautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti