lauantai 17. joulukuuta 2016

Joulukalenterin luukku numero 17: portviinitryffelit


Salaisen leivontaystäväni lähettämässä Herkkuleivonta -lehdessä oli portviinimakeisten ohje. Koska pidän suklaasta ja portviinistä, oli näitä pakko kokeilla. Ohjeella tulee suklaamakeisia aikuiseen makuun, portviini kyllä maistuu selvästi. Maku kuitenkin tasoittuu, kun tryffelit saavat olla jonkin aikaa kylmässä. Hyvä lahjaidea liköörikonvehtien ystävälle :)

Portviinitryffelit

 1 tlk kondensoitua maitoa (makeutettua)
100 g tummaa suklaata pieneksi rouhittuna
5 cl portviiniä
1 rkl voita
200g maitosuklaata rouhittuna

paperimuotteja

Laita kondensoitu maito, tumma suklaarouhe ja voi kattilaan, sekoita.
Lämmitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes suklaa on sulanut.
Lisää portviini suklaamassaan.
Jatka sekoittamista (edelleen midolla lämmöllä) noin viisi minuuttia kunnes seos alkaa paksuuntua ja irrota kattilan pohjasta.
Siirrä massa kattilasta kulhoon ja laita jääkaappiin jäähtymään.
Kun massa on jäähtynyt kunnolla, ota siitä lusikalla pieniä määriä ja muotoile palloksi.
Pyörittele pallot sitä mukaa maitosuklaarouheessa kun teet niitä.
Laita muotteihin ja säilytä kylmässä tarjoiluhetkeen asti.


1 kommentti:

  1. Kuulostaa hyvälle!
    Tällaisilla lahjoilla on varmasti käyttöä pitkin talvea ! Kaunis rasia on piste iin päälle.

    VastaaPoista